ZDRAVA KREM ČORBA OD TIKVICA: Puna vitamina, a jednostavna za pripremu - po BAKINOM receptu
Napravite krem čorbu od tikvica po ovom jednostavnom receptu.
Tikvice su povrće koje ima široku primenu u većini kuhinja sveta, pa tako i u srpskim jelima. Jedan od najboljih načina da ih iskoristite jeste i čorba od tikvica, koja obiluje vitaminima i izuzetno je zdrava.
![](https://www.sd.rs/sites/default/files/styles/search_desktop/public/a/t/2023/04/14/337999802_243342958146898_701977613920185500_n.jpg?itok=OhBYlDJR)
LOŠE VESTI! Očekujte PROBLEME sa finansijama, vezu sa ZAUZETOM OSOBOM, nesporazume - astrolog objašnjava ZAŠTO
![](https://www.sd.rs/sites/default/files/styles/search_desktop/public/a/t/2023/04/17/336731104_212517814820694_7866594037642360220_n.jpg?itok=Gci592eE)
Ono što VEČERAS SANJATE, ostvariće se! Snovi i MOLITVA danas imaju NAJVIŠE UTICAJA - a evo ZAŠTO
Potrebno je:
- 1 praziluk
- 2 šargarepe
- 1 manji celer
- 1 paprika ( može iz zamrzivača)
- 1 veća tikvica
- 1 veći krompir
- 1 kašičica suvog začina
- malo bibera mlevenog
- peršunov list
- po želji malo krutona
- ulje
Za sos :
- 1 kašika kisele pavlake
- 3 čena belog luka
Priprema:
Jednu šargarepu izrendati i malo propržiti na ulju. Dodati seckan praziluk, šargarepu na krugove, seckanu papriku pa sve pržiti oko pet minuta.
Dodati na kocke tikvicu i krompir na kockice. Naliti vodom da omekša. Kuvati 40 minuta.
Dodati začin po želji i mleveni biber. Štap blenderom izblendirati povrće. U posudu staviti pavlaku i izdrobljen beli luk i malo posoliti.
I to izblendati štapom. Sipati u tanjir čorbicu i dodati kašičicu sosa od belog luka. Dodati i peršunov list.