ЗДРАВА КРЕМ ЧОРБА ОД ТИКВИЦА: Пуна витамина, а једноставна за припрему - по БАКИНОМ рецепту
Направите крем чорбу од тиквица по овом једноставном рецепту.
Тиквице су поврће које има широку примену у већини кухиња света, па тако и у српским јелима. Један од најбољих начина да их искористите јесте и чорба од тиквица, која обилује витаминима и изузетно је здрава.
![](https://www.sd.rs/sites/default/files/styles/search_desktop/public/a/t/2023/04/14/337999802_243342958146898_701977613920185500_n.jpg?itok=OhBYlDJR)
ЛОШЕ ВЕСТИ! Очекујте ПРОБЛЕМЕ са финансијама, везу са ЗАУЗЕТОМ ОСОБОМ, неспоразуме - астролог објашњава ЗАШТО
![](https://www.sd.rs/sites/default/files/styles/search_desktop/public/a/t/2023/04/17/336731104_212517814820694_7866594037642360220_n.jpg?itok=Gci592eE)
Оно што ВЕЧЕРАС САЊАТЕ, оствариће се! Снови и МОЛИТВА данас имају НАЈВИШЕ УТИЦАЈА - а ево ЗАШТО
Потребно је:
- 1 празилук
- 2 шаргарепе
- 1 мањи целер
- 1 паприка ( може из замрзивача)
- 1 већа тиквица
- 1 већи кромпир
- 1 кашичица сувог зачина
- мало бибера млевеног
- першунов лист
- по жељи мало крутона
- уље
За сос :
- 1 кашика киселе павлаке
- 3 чена белог лука
Припрема:
Једну шаргарепу изрендати и мало пропржити на уљу. Додати сецкан празилук, шаргарепу на кругове, сецкану паприку па све пржити око пет минута.
Додати на коцке тиквицу и кромпир на коцкице. Налити водом да омекша. Кувати 40 минута.
Додати зачин по жељи и млевени бибер. Штап блендером изблендирати поврће. У посуду ставити павлаку и издробљен бели лук и мало посолити.
И то изблендати штапом. Сипати у тањир чорбицу и додати кашичицу соса од белог лука. Додати и першунов лист.