PILEĆE PEČENJE NA BAKIN NAČIN - Preukusno je i BRZO se priprema, a jedan sastojak je ključan (VIDEO)
Predlog za današnji ručak!
Danas vam iz bakine kuhinje predstavljamo recept za savršena pileća prsa.
Potrebno je:
- par pilećih prsa
- 100 gr šunke
- 50 gr kačkavalja listovi
- 50 g suvog vrata
- 4 kašike kremastog sira za mazanje
- 3 sira zdenka
- malo rendanog kačkavalja
- začin za piletinu
- suvi začin
- malo belog luka u granulama
- malo rendanog kačkavalja
![](https://www.sd.rs/sites/default/files/styles/search_desktop/public/a/t/2022/09/16/shutterstock_2151114189_0.jpg?itok=nkgOZBWv)
Lavovi SAMO SMIRENO, pred vama je izazovan dan, Ribe da povedu RAČUNA o ZDRAVLJU - Horoskop za PETAK je spreman
![](https://www.sd.rs/sites/default/files/styles/search_desktop/public/a/t/2022/11/09/dfsdfsfds.jpg?itok=y3qR3F_Q)
MILIONI, KAMIONI, A JEDE PASULJ IZ KONZERVE: Za srpskog pevača svi veruju da je MILIONER, a snimljeno kako zapravo živi
Priprema:
Piletinu iseći na tanke šnicle pa izmedju folije malo istanjiti.
Posutu suvim začinom i začinom za piletinu. i malo maslinovim uljem i belim lukom Izmešati rukama.
Prvu šniclu raširiti u poslužavnik pa premazati sa krem sirom, preko staviti listove šunke, zatim malo premazati topljeni siz zdenka pa list suvog vrata. zatim odozgo kačkavalj i premati sirom i meso.
Odozgo sitno izrendati kačkavalj. Možete ovaj sastav i redostled izmenjati sami kako vama odgovara.
Tepsiju obložiti pek papirom i meso redjati u pleh. Peći na 220 stepeni C oko 30.40 min da zarumeni. Služiti toplo. Neopisivo dobro. Kremasno mekano samo curi prsti se ližu