RUČAK za 10! Ovo je recept za najlepšu MUSAKU SA PIRE KROMPIROM - Lako se pravi a mnogo je UKUSNIJA od obične
Oduševićete se!
Svima nam poznata i draga musaka od krompira je jedno od jela koje se često nalazi na meniju prosečne srpske porodice.
I koliko god da se dobro spremi kada se ohladi ona postane suva, čak i pavlaka za kuvanje se stopi sa mesom i krompirom i ponovo to ne bude ukus kao kada se tek izvadi iz rerne.
Mi vam zato donosimo recept za bolju i unapređeniju musaku sa pire krompirom.
Potrebno vam je:
luk
meso
krompir
mleko
maslac
začini (po želji)
jaje
Priprema:
Isecite krompir na kriške ili kolutove i stavite da se kuva. Dodajte kašičicu soli.
Luk sitno isecite i izdinstajte, zatim dodajte meso. Za bolji ukus možete tokom dinstanja dodati i kocku za supu ili malo suvih začina.
Kada se krompir skuva, uzmite gnječilicu pa ga izdrobite, ukoliko je nemate i mikser će vam poslužiti dobro. Kada ga usitnite dodajte malo margarina, mleka i bibera po želji. Mutite dok ne dobijete homogenu masu, bez grudvica.
Kada su i pire i meso gotovi, uzmite pleh, pa prvo stavite pire krompir, zatim u sredinu meso, pa ponovo prekrijte pireom. Kada sve to poslažete razmutite jedno jaje sa malo soli i prelijte preko musake.
Pecite oko 20 minuta na temperaturi od 180 stepeni. Musaka će vam biti mnogo lepšeg i sadržanijeg ukusa. Čak i kada se ohladi neće biti suva.
Prijatno!