РУЧАК за 10! Ово је рецепт за најлепшу МУСАКУ СА ПИРЕ КРОМПИРОМ - Лако се прави а много је УКУСНИЈА од обичне
Одушевићете се!
Свима нам позната и драга мусака од кромпира је једно од јела које се често налази на менију просечне српске породице.
И колико год да се добро спреми када се охлади она постане сува, чак и павлака за кување се стопи са месом и кромпиром и поново то не буде укус као када се тек извади из рерне.
Ми вам зато доносимо рецепт за бољу и унапређенију мусаку са пире кромпиром.
Потребно вам је:
лук
месо
кромпир
млеко
маслац
зачини (по жељи)
јаје
Припрема:
Исеците кромпир на кришке или колутове и ставите да се кува. Додајте кашичицу соли.
Лук ситно исеците и издинстајте, затим додајте месо. За бољи укус можете током динстања додати и коцку за супу или мало сувих зачина.
Када се кромпир скува, узмите гњечилицу па га издробите, уколико је немате и миксер ће вам послужити добро. Када га уситните додајте мало маргарина, млека и бибера по жељи. Мутите док не добијете хомогену масу, без грудвица.
Када су и пире и месо готови, узмите плех, па прво ставите пире кромпир, затим у средину месо, па поново прекријте пиреом. Када све то послажете размутите једно јаје са мало соли и прелијте преко мусаке.
Пеците око 20 минута на температури од 180 степени. Мусака ће вам бити много лепшег и садржанијег укуса. Чак и када се охлади неће бити сува.
Пријатно!