Искористите ПЕЧЕЊЕ од Божића - Ево како да последње парче претворите у деликатес, јела која ће вас одушевити
Немојте дозволити да се храна баци или пропадне.
Уколико вам је осатало још прасећег печења после Божића, па сте нешто одложили и у замрзивач и немате представу шта да радите са преосталем месом, преносимо вам два рецепта како да савршено искористите печење.
Имаћете ручак, а неће бити бачене хране.
Пљескавице
Потребно је: око 100 г печеног свињског меса, 1 шоља пире кромпира или изгњеченог куваног кромпира, 1 кашика брашна, 1 јаје, мало уља за премазивање, мало млевене љуте паприке, со, бибер.
Припрема: Месо самељите, па му додајте пире кромпир, брашно, јаје, млевену љуту паприку, посолите и побиберите. Све измешајте виљушком. Од смесе направите пљескавице, па их пржите у тигању на загрејаном уљу, а можете их и премазати уљем и послагати у тепсију и пећи у рерни на 250 степени око 15 минута, односно док пљескавице не порумене. Послужите топло уз сезонску салату и прилог по жељи.
Чили од свињетине и пасуља
Потребно је: 250 г куваног пасуља, 500 г печених свињских шницли, 150 г кукуруза шећерца, 1 мањи црни лук, 2-3 кашике уља, свежи листови першуна, со, бибер, љута паприка.
Припрема: Лук ситно исецкајте и пропржите га у шерпи на мало уља. Додајте скувани пасуљ и кукуруз шећерац и налијте све са око литар воде. Посолите, побиберите, зачините по укусу и кувајте око 30 минута да се све лепо укрчка. На крају додајте печену свињетину исецкану на резанце и исецкани першун. Послужите топло уз парче проје или тортиље.
Уколико вам неки од рецепата не одговара, узмите печење и једноставно га поново запеците у рерни заједно са крупније сеченим комадима кромприра. Одушевиће вас ефекат и укус.