Брза САРАЈЕВСКА ТОРТА од готових кора која се НЕ ПЕЧЕ - Због неодољивог чоколадног укуса сви траже бар 1 ПАРЧЕ ВИШЕ
Сарајевска торта је чувена посластица које домаћице обожавају да припремају, јер се лако прави, а још лакше нестане са тањира, јер је укус просто неодољив!
Сарајевска торта је једна од најукуснијих чоколадних посластица која се прави на врло једноставан начин, те вам није потребно много времена за њу. Такође, не морате да будете врсна домаћица, како бисте овај слаткиш припремили на најбољи начин. Сигурни смо да ће вас укусом освојити при првом залогају, ако и све ваше укућане, зато немојте да се изненадите када нестане са трпезе невероватном брзином!
Неопходне намирнице:
1 паковање розен кора
1,5 л млека
5 јаја
800 г шећера
12 кашика брашна
350 г чоколаде за кување
500 г млевених ораха
4 кесице ванилин шећера
1 нарибана корица лимуна
Састојци за глазуру:
100 г чоколаде за кување
1/2 шољице млека
1/2 шољице шећера
1/2 маргарина
Начин припреме:
Умутити беланца са 800 г сећера да се сећер разбије, а када се згусне додајте жуманца и још мали мутити. У посебној посуди размутити 12 кашика брашна са мало млека, а остатак млека ставити да проври. Сипати размућено брашно у умућена јаја, лепо промешати да се сједини. Кад млеко проври, склонити са ватре и варјачом умешати масу од јаја и брашна, лепо сјединити и вратити на тиху ватру, па скувати густ крем уз непрестано мешање.
У врућ крем додати 300 г чоколаде за кување и месати да се лепо растопи. Оставити да се скроз охлади уз повремено мешање. мУ охлађен крем додати 500 г млевених ораха, 4 ванилин шећера и рендану кору једног лимуна.Филовати корице танко, па ређати једну преко друге благо притискајући да се споје. Прелити глазуром коју треба отопити на пари.
Србија Данас/Стил/Пренела Ј,Ш.