Samo 3 osnovna sastojka, BEZ JAJA I MLEKA: Turski desert RATLUK koji osvaja ukusom i topi se u ustima
Ova poslastica se pravi od samo tri osnovna sastojka, a rezultat je savršeno slatko uživanje koje se topi u ustima.
Ratluk je jedan od najpoznatijih turskih deserata, prepoznatljiv po svojoj mekanoj, želatinastoj teksturi i bogatom ukusu.
Sastojci
- 2 čaše šećera
- 3 čaše vode
- 1 čaša gustina
- Sok od pola limuna
- 1/2 čaše seckanih oraha
U šerpu sipajte šečer i vodu, da se šećer karamelizuje. Zatim dodajte sok od limuna, mešajte dok ne proključa.
Rastvorite gustin sa časom vode i dodajte u smesu mešajući dok ne dobijete smesu kao za puding. Kuvajte oko 30 minuta na srednjoj vatri.
U smesu dodajte orahe i nastavite sa mešanjem, da se smesa sjedini.
U obloženi pleh papirom za pečenje, pospite malo šećera u prahu i sipajte ravnomerno smesu. Preko pospite šećer u prahu. Ostavite da odstoji 12 h.
Detaljnije o načinu pripreme na videu Brzo i lako.