Само 3 основна састојка, БЕЗ ЈАЈА И МЛЕКА: Турски десерт РАТЛУК који осваја укусом и топи се у устима
15.03.2025.
19:20
Коментари (0)
Ова посластица се прави од само три основна састојка, а резултат је савршено слатко уживање које се топи у устима.
Ратлук је један од најпознатијих турских десерата, препознатљив по својој меканој, желатинастој текстури и богатом укусу.
Састојци
- 2 чаше шећера
- 3 чаше воде
- 1 чаша густина
- Сок од пола лимуна
- 1/2 чаше сецканих ораха
У шерпу сипајте шечер и воду, да се шећер карамелизује. Затим додајте сок од лимуна, мешајте док не прокључа.
Растворите густин са часом воде и додајте у смесу мешајући док не добијете смесу као за пудинг. Кувајте око 30 минута на средњој ватри.
У смесу додајте орахе и наставите са мешањем, да се смеса сједини.
У обложени плех папиром за печење, поспите мало шећера у праху и сипајте равномерно смесу. Преко поспите шећер у праху. Оставите да одстоји 12 х.
Детаљније о начину припреме на видеу Брзо и лако.