Овакву је још нисте пробали: МУСАКА БЕЗ КРОМПИРА која одушевљава укусом и осваја на први залогај
Иако је најпознатија варијанта мусаке она са кромпиром, постоји и укусна верзија која је често заборављена, а то је мусака без кромпира.
Мусака је једно од најомиљенијих јела, које је било присутно на трпезама кроз генерације.
Састојци
- 1 празилук или 2 главице црног лука
- 500 г млевене јунетине или неког другог меса
- Мало бибера и соли
- Зачин по избору и укусу
- 1/2 чаша парадајиз сока или 1 секани парадајиз
- 250 г домаћих млинаца
Млинце прелијте са 1 л вруће воде или у литар вруће воде додајте коцку за супу по жељи.
За прелив
- Умутите 2 јаја са 100 мл млека
Млинце искидајте на ситне комадиће, а потом и лук исецкајте.
У загрејано уље ставите лук да се динста. Прелијте са мало воде, а потом додајте месо и зачине. Затим додајте парадајиз сок и добро промешајте, да се све сједини.
Умутите два јаја са мало млека и соли.
Фил ставите на дно плеха, а потом ред млинца, па опет ред фила и добро све промешајте. Прелијте са јајима и прекријте фолиом.
Пеците 15 минута на 180 Ц.
Детаљније о начину припреме на видеу Аурорина Теста.