Ovakvu je još niste probali: MUSAKA BEZ KROMPIRA koja oduševljava ukusom i osvaja na prvi zalogaj
Iako je najpoznatija varijanta musake ona sa krompirom, postoji i ukusna verzija koja je često zaboravljena, a to je musaka bez krompira.
Musaka je jedno od najomiljenijih jela, koje je bilo prisutno na trpezama kroz generacije.
Sastojci
- 1 praziluk ili 2 glavice crnog luka
- 500 g mlevene junetine ili nekog drugog mesa
- Malo bibera i soli
- Začin po izboru i ukusu
- 1/2 čaša paradajiz soka ili 1 sekani paradajiz
- 250 g domaćih mlinaca
Mlince prelijte sa 1 l vruće vode ili u litar vruće vode dodajte kocku za supu po želji.
Za preliv
- Umutite 2 jaja sa 100 ml mleka
Mlince iskidajte na sitne komadiće, a potom i luk iseckajte.
U zagrejano ulje stavite luk da se dinsta. Prelijte sa malo vode, a potom dodajte meso i začine. Zatim dodajte paradajiz sok i dobro promešajte, da se sve sjedini.
Umutite dva jaja sa malo mleka i soli.
Fil stavite na dno pleha, a potom red mlinca, pa opet red fila i dobro sve promešajte. Prelijte sa jajima i prekrijte foliom.
Pecite 15 minuta na 180 C.
Detaljnije o načinu pripreme na videu Aurorina Testa.