SAMO ZA PRAVE GURMANE - Recept za PROKULE, kuvani kiseli kupus sa suvim svinjskim rebrima i slaninicom
Evo šta je potrebno i kako se priprema.
Danas vam predstavljamo recept za prokule, kiseli kupus kuvan sa suvim svinjskim rebrima i slaninom
Jelo za prave gurmane.
Sastojci:
- 3 glavice kiselog kupusa
- 500 grama svežeg svinjskog mesa
- 200 grama suvih svinjskih rebara
- 100 grama suve slanine
- 4 glavice crnog luka
- 2 dl ulja
- 6 zrna bibera
- 3 lista lolbera
- 2 crvene paprike
- začinska paprika
- so
Sveže svinjsko meso od rebara, suva rebra i suvu slaninu iseći na parčad. Crni luk očistiti i sitno iseckati. Tri manje glavice kiselog kupusa oprati, iseći preko korena na osmine i koren odstraniti.
U veći lonac na dno staviti polovinu isečene suve slanine, preko nje jednu isečenu manju glavicu kiselog kupusa, preko kupusa drugi deo suve slanine, po jednu polovinu svežeg mesa, suvih rebara i crnog luka, 2 lista lorbera, 3 zrna bibera i jednu celu crvenu papriku.
Slaganje ponoviti istim redom, završiti kupusom, odozgo posuti alevom paprikom i preliti uljem. Naliti hladnom vodom da ogrezne, poklopiti i kuvati na umerenoj temperaturi 3-4 časa.
Jelo probati i po potrebi posoliti. Gotov kupus ne treba da ima mnogo safta.
Prijatno.