Sedam DANA jela SUPU od KOSTIJU koja OPORAVLJA ORGANIZAM: Evo kako utiče na ZDRAVLJE, oduševiće vas efekat
Brzo se priprema, a ovakvo jelo uvek je poželjno imati za bar jedan obrok u danu jer hidrira, greje i odlično je za probavu i metabolizam!
Pored toga što se hranite zdravo, trebalo bi da što češće, skoro svaki drugi dan jedete nešto narodski rečeno "na kašiku". Najbrža za pripremu je pileća supica ili supica od kostiju. Ovo je jelo koje okrepljuje, prirodni je eliksir, veoma dobra za probavu, ali i za metabolizam. Greje, a to je upravo ono što nam je potrebno u toku hladnih jesenjih i zimskih dana.
Evo kako utiče na zdravlje:
- Rešava sve vrste probavnih problema - uz ovu supu ćete garantovano smršati.
- Podmlađuje kožu - ona je čist kolagen koji unosite u organizam
- Poboljšava san - aminokiseline koje se nalaze u njoj stvaraju hormone koji su zaslužni za dobar san
- Jača kosti i zdravlje zglobova - zbog magnezijuma, kalcijuma i fosfora koji se nalaze u njoj, omogućavaju bolje zdravlje kostiju.
- Poboljšava raspoloženje - zdrava creva, zdrav mozak. Supa od kostiju će stvoriti dobre bakterije u telu koje će vam omogućiti da se bolje osećate.
- Jača imuni sistem - aminokiseline koje se nalaze u kostima, jačaju imunitet kod ljudi.
- Daje energiju
Lekari joj PROBUŠILI SLEZINU u TOKU OPERACIJE i tako je otpustili iz bolnice: "Poslata sam kući da umrem!"
Ništa NE ČISTI JETRU KAO ovaj NAPITAK - Jača kosti i krvne sudove, odličan je za zube, sprečava nastanak karijesa
Ovako pripremljena supa sadrži:
- Arginin – amino kiselina značajna za imuni sistem i lečenje rana.
- Hondroitin i glukozamin – smanjuju bol izazvan artritisom i poboljšavaju pokretljivost zglobov.
- Kolagen
- Želatin
- Glicin
- Glutamin – amino kiselina koja utiče na sintezu proteina, održavanje pH nivoa u bubrezima, izvor ćelijske energije.
- Prolin – ulazi u sastav kolagena.
- Koštana srž – u njoj se proizvode imune ćelije, crvena krvna zrnca i zdrave masti.
- Mineralne materije – kalcijum, bakar, magnezijum, gvožđe, mangan, fosfor, kalijum, natrijum i cink.
Recept
Sastojci:
- 4-5 govedjih kostiju
- 2 kašike jabukovog sirćeta
- 1 crni luk
- nekoliko šargarepa i paškanata
- 3 lovorova lista
- 1 koren celera
- so
Priprema:
Očistite povrće i stavite u veliku šerpu zajedno sa kostima. Dodajte jabukovo sirće, lovorov list i so. Poklopite i stavite da se kuva na tihoj vatri najmanje osam sati.
Nakon toga procedite supu. Možete je čuvati u frižideru do nedelju dana, a u zamrzivaču do šest meseci. Podelite je u nekoliko manjih posudica i čuvajte u zamrzivaču.