Седам ДАНА јела СУПУ од КОСТИЈУ која ОПОРАВЉА ОРГАНИЗАМ: Ево како утиче на ЗДРАВЉЕ, одушевиће вас ефекат
Брзо се припрема, а овакво јело увек је пожељно имати за бар један оброк у дану јер хидрира, греје и одлично је за пробаву и метаболизам!
Поред тога што се храните здраво, требало би да што чешће, скоро сваки други дан једете нешто народски речено "на кашику". Најбржа за припрему је пилећа супица или супица од костију. Ово је јело које окрепљује, природни је еликсир, веома добра за пробаву, али и за метаболизам. Греје, а то је управо оно што нам је потребно у току хладних јесењих и зимских дана.
Ево како утиче на здравље:
- Решава све врсте пробавних проблема - уз ову супу ћете гарантовано смршати.
- Подмлађује кожу - она је чист колаген који уносите у организам
- Побољшава сан - аминокиселине које се налазе у њој стварају хормоне који су заслужни за добар сан
- Јача кости и здравље зглобова - због магнезијума, калцијума и фосфора који се налазе у њој, омогућавају боље здравље костију.
- Побољшава расположење - здрава црева, здрав мозак. Супа од костију ће створити добре бактерије у телу које ће вам омогућити да се боље осећате.
- Јача имуни систем - аминокиселине које се налазе у костима, јачају имунитет код људи.
- Даје енергију
Лекари јој ПРОБУШИЛИ СЛЕЗИНУ у ТОКУ ОПЕРАЦИЈЕ и тако је отпустили из болнице: "Послата сам кући да умрем!"
Ништа НЕ ЧИСТИ ЈЕТРУ КАО овај НАПИТАК - Јача кости и крвне судове, одличан је за зубе, спречава настанак каријеса
Овако припремљена супа садржи:
- Аргинин – амино киселина значајна за имуни систем и лечење рана.
- Хондроитин и глукозамин – смањују бол изазван артритисом и побољшавају покретљивост зглобов.
- Колаген
- Желатин
- Глицин
- Глутамин – амино киселина која утиче на синтезу протеина, одржавање пХ нивоа у бубрезима, извор ћелијске енергије.
- Пролин – улази у састав колагена.
- Коштана срж – у њој се производе имуне ћелије, црвена крвна зрнца и здраве масти.
- Минералне материје – калцијум, бакар, магнезијум, гвожђе, манган, фосфор, калијум, натријум и цинк.
Рецепт
Састојци:
- 4-5 говеђих костију
- 2 кашике јабуковог сирћета
- 1 црни лук
- неколико шаргарепа и пашканата
- 3 ловорова листа
- 1 корен целера
- со
Припрема:
Очистите поврће и ставите у велику шерпу заједно са костима. Додајте јабуково сирће, ловоров лист и со. Поклопите и ставите да се кува на тихој ватри најмање осам сати.
Након тога процедите супу. Можете је чувати у фрижидеру до недељу дана, а у замрзивачу до шест месеци. Поделите је у неколико мањих посудица и чувајте у замрзивачу.