Slavica Rokvić podelila STARI RECEPT svoje majke za najbolji DOMAĆI PINĐUR bez konzervansa - Uspeva SVAKOME uz samo jedan TRIK
Supruga folk legende Marinka Rokvića s razlogom oduševljava pratioce na Instagramu, a ovog puta, u duhu sezone, predstavljamo vam njen recept za pinđur.
U vreme kada priroda polako prelazi u jesenji spektakl, priprema zimnice postaje pravo umetničko delo u svakoj kuhinji. Čuvanje bogatstva letnjih ukusa za zimu pruža osećaj postignuća i zadovoljstva, a domaći recepti koji se prenose s generacije na generaciju dodaju poseban šarm ovom procesu. Tako je nedavno Slavica Rokvić, supruga pokojnog pevača Marinka Rokvića, na svom Instagram nalogu podelila poseban recept koji je osvajao srca i ukuse.
"Gotov pinđur. Malo truda i muke, ali vredelo je. Smederevac, najlepši ukusi na ovom šporetu. A recept za pinđur moje majke Milke za mene najlepši," napisala je Slavica, izražavajući ponos i ljubav prema porodičnim tradicijama. Ovaj jednostavan, ali bogat recept za pinđur dolazi iz kuhinje njene majke Milke, i svojim autentičnim ukusima predstavlja pravo kulinarsko blago.
Pinđur, sa svojim bogatim i intenzivnim ukusima, savršeno upotpunjuje zimsku trpezu, donoseći u svaki obrok dašak leta i topline. Slavica je velikodušno podelila ovaj recept sa svojim pratiocima, omogućavajući svima da uživaju u toj posebnoj kombinaciji svežih paprika, paradajza, i začina, koja se pažljivo sprema na šporetu, gde su ukusi i tradicija u savršenom skladu.
Ovaj recept za pinđur je ne samo ukusan, već i emotivan podsetnik na porodične vrednosti i tradicije koje se čuvaju kroz vreme. Ako ste ljubitelj zimnice i želite da pripremite nešto što će vas podsetiti na topli domaći ambijent, ovaj recept je savršen izbor. Uživajte u pripremi i degustaciji, i neka vam svaki zalogaj donese radost i osećaj povezanosti sa prošlim vremenima.
Pinđur po receptu Slavice Rokvić
Potrebno je:
- 6 kg crvenog paradajza
- 6 kg patlidžana
- seckane pečene paprike, otprilike
- so, šećer i sirćetna kiselina po ukusu
- seckani beli luk, otprilike
- 1 l ulja
Priprema:
“Paradajz i patlidžan ispeći, oljuštiti, iseći i sipati u šerpu da se upržava. Kada je na pola, dodati isečene pečene paprike i mešati. Opet mešati do besvesti.
U lonče zagrejati ulje i postepeno dodavati u smesu da “zacvrči”, pa opet mešati. Pri kraju dodati so, šećer, esenciju i seckani beli luk. I opet mešati dok vam se ne ukaže dno na šerpi kada povučete varjačom.
Sipati u vruće tegle kada se malo prohladi, pa u zagrejanu rernu nekih desetak minuta. Isključiti rernu i pinđur ostaviti do jutra u njoj.
Zato što nema konzervansa u njemu, zagrejati ulje i u svaku teglu sipati po malo ili u sirće umakati gazu i stavljati preko pinđura.
Zatvarati tegle i smestiti ih u ostavu.
Stari, provereni recept. Ako ga budete spremali s ljubavlju 100% će vam uspeti. Srećno”, poručila je Slavica Rokvić.