Славица Роквић поделила СТАРИ РЕЦЕПТ своје мајке за најбољи ДОМАЋИ ПИНЂУР без конзерванса - Успева СВАКОМЕ уз само један ТРИК
Супруга фолк легенде Маринка Роквића с разлогом одушевљава пратиоце на Инстаграму, а овог пута, у духу сезоне, представљамо вам њен рецепт за пинђур.
У време када природа полако прелази у јесењи спектакл, припрема зимнице постаје право уметничко дело у свакој кухињи. Чување богатства летњих укуса за зиму пружа осећај постигнућа и задовољства, а домаћи рецепти који се преносе с генерације на генерацију додају посебан шарм овом процесу. Тако је недавно Славица Роквић, супруга покојног певача Маринка Роквића, на свом Инстаграм налогу поделила посебан рецепт који је освајао срца и укусе.
"Готов пинђур. Мало труда и муке, али вредело је. Смедеревац, најлепши укуси на овом шпорету. А рецепт за пинђур моје мајке Милке за мене најлепши," написала је Славица, изражавајући понос и љубав према породичним традицијама. Овај једноставан, али богат рецепт за пинђур долази из кухиње њене мајке Милке, и својим аутентичним укусима представља право кулинарско благо.
Пинђур, са својим богатим и интензивним укусима, савршено употпуњује зимску трпезу, доносећи у сваки оброк дашак лета и топлине. Славица је великодушно поделила овај рецепт са својим пратиоцима, омогућавајући свима да уживају у тој посебној комбинацији свежих паприка, парадајза, и зачина, која се пажљиво спрема на шпорету, где су укуси и традиција у савршеном складу.
Овај рецепт за пинђур је не само укусан, већ и емотиван подсетник на породичне вредности и традиције које се чувају кроз време. Ако сте љубитељ зимнице и желите да припремите нешто што ће вас подсетити на топли домаћи амбијент, овај рецепт је савршен избор. Уживајте у припреми и дегустацији, и нека вам сваки залогај донесе радост и осећај повезаности са прошлим временима.
Пинђур по рецепту Славице Роквић
Потребно је:
- 6 кг црвеног парадајза
- 6 кг патлиџана
- сецкане печене паприке, отприлике
- со, шећер и сирћетна киселина по укусу
- сецкани бели лук, отприлике
- 1 л уља
Припрема:
“Парадајз и патлиџан испећи, ољуштити, исећи и сипати у шерпу да се упржава. Када је на пола, додати исечене печене паприке и мешати. Опет мешати до бесвести.
У лонче загрејати уље и постепено додавати у смесу да “зацврчи”, па опет мешати. При крају додати со, шећер, есенцију и сецкани бели лук. И опет мешати док вам се не укаже дно на шерпи када повучете варјачом.
Сипати у вруће тегле када се мало прохлади, па у загрејану рерну неких десетак минута. Искључити рерну и пинђур оставити до јутра у њој.
Зато што нема конзерванса у њему, загрејати уље и у сваку теглу сипати по мало или у сирће умакати газу и стављати преко пинђура.
Затварати тегле и сместити их у оставу.
Стари, проверени рецепт. Ако га будете спремали с љубављу 100% ће вам успети. Срећно”, поручила је Славица Роквић.