ŠOKANTNO OTKRIĆE: Namirnica koju svi koristimo u ishrani može dovesti do SMRTI!
Obratite pažnju...
Mnogi uživaju u konzumiranju pirinča, a naučnici su došli do šokantnog otkrića, vezanog upravo za ovu namirnicu. Navodno, jedenje previše pirinča povećava rizik od srčanih problema, koji mogu dovesti do umiranja.
Istraživanja koja su rađena u Britaniji, pokazuju da od 25 posto ljudi koji su konzumirali pirinač, čak njih 6% ima povećan rizik od umiranja.
EŠERIHIJA KOLI SE NAJBOLJE LEČI OVIM NARODNIM LEKOM: Urinarna infekcija nestaje za PAR DANA
KANTARIONOVO ULJE: Prirodni preparat koji pomaže kod rana, opekotina, ali i PROŠIRENIH VENA
SINDROM iritabilnog kolona: Psihosomatska BOLEST zbog koje biste sate mogli da provedete u toaletu
Hemikalija se prirodno skuplja u usevu i povezana je sa dosta bolesti, među kojima je rak, ali i bolestima jetre, što u ozbiljnim slučajevima može dati smrtonosni ishod. Pirinač se širom sveta koristi kao dijetalni obrok na koji se oslanjaju milioni ljudi. Globalno je procenjeno, da je arsen koji se nalazi u zrnu pirinča, kriv za preko 50 hiljada preuranjenih smrti godišnje.
Arsen se prirodno javlja u tlu i povećava se na mestima gde su za navodnjavanje koristili herbicide na bazi arsena ili vodu obloženu toksinom. Pirinač se uzgaja u poplavljenim uslovima i to izvlači arsen iz zemlje i vodu, pre moguće apsorpcije biljaka. Pirinač je posebno pogođen, jer arsen oponaša druge hemikalije koje je biljka apsorbovala preko svog korenskog sistema, omogućavajući toksinu da zaobiđe biljnu odbranu.
Naučnici sa Univerziteta Salford u Mančesteru, pročavali su konzumiranje pirinča i učestalost kardiovaskularnih bolesti izazvanih izlaganjem arsena. Uzeli su u obzir i druge faktore, kao što su gojaznost, starost i pušenje.
David Polia, profesor sa Univerziteta, rekao je da najviše potrošača ima u Engleskoj i Velsu, kao i da oni mogu biti pod većim rizikom od smrti zbog problema sa kardiovaskularnim sistemom, usled izloženosti neorganskom arsenu. On objašnjava da je rizik povećan i iznosi oko šest procenata. Smatraju da ljudi ne treba da izbegavaju pirinač, već da razmotre opsciju sorte pirinča koji ima nizak novo arsena, kao što je basmati, a ne celo zrno