SPOLJA HRSKAVO, UNUTRA TAKO SOČNO: Pita s jabukama, zbog koje će vam cela kuća mirisati na detinjstvo!
Preukusna je i svima će se svideti.
Jedna od omiljenih stvari jeste kada cela kuća zamiriše na neki specijalitet koji prave naše bake ili mame. U takvim trenucima sigurno imate osećaj da vam je sasvim dovoljno samo da uživate u tom mirisu, da jelo ne morate ni da probate.
Upravo takvo jelo je i ovaj fenomenalni kolač od jabuka, koji svima mami osmeh na lice. Jedva ćete čekati da ga pojedete.
![](https://www.srbijadanas.com/sites/default/files/styles/search_desktop/public/a/t/2021/02/15/mm.jpg?itok=Y2j4BskW)
Šnicle sa krompirom na POSEBAN NAČIN: Ručak koji ćete rado praviti kad god se ukaže prilika! (VIDEO)
![](https://www.srbijadanas.com/sites/default/files/styles/search_desktop/public/a/t/2021/02/01/rolovano-meso.jpg?itok=YaAqeoSW)
OZBILJAN GURMANLUK: Rolovano meso sa OVIM prelivom, biće vaš tajni kec u rukavu! (VIDEO RECEPT)
![](https://www.srbijadanas.com/sites/default/files/styles/search_desktop/public/a/t/2021/01/30/naslovna-pogaca.jpg?itok=fNLsfPlr)
RAJ I ZA OKO I ZA NEPCE: Ovakvu pogaču još niste probali! (VIDEO RECEPT)
Potrebno je:
- 2 velike jabuke
- 1/2 kr tankih kora
- cimeta
- 100 gr suvog groždja
- 2 jaja
- 1 kašika griza
- 200 ml. jogurta
- 50 ml. ulja
- 1/2 praška za pecivo
Priprema:
Očistiti i izrendati jabuke. Dodati cimet i suvo groždje i izjednačiti. U činiju sipati jogurt, dodati jaja, pa malo izmutiti žicom. Ubaciti kašiku griza, prašak za pecivo i malo ulja i sve izjednačiti.
Raširiti koru pa je premazati uljem. Staviti drugu koru preko nje i nju pouljiti. Na dno staviti 3 pune kašike jabuka, rasporediti, saviti ivice i čvrsto uviti u rolnicu.
Pleh dobro podmazati pa poređati rolnice. Poseći makazama na željene dužine, pa je preliti pripremljenim prelivom, peći na 200 stepeni C oko 50 min.
Po želji zasladiti... Spolja hrskava, unutra tako sočna.
Evo i kako se pravi:
![](https://www.srbijadanas.com/sites/default/files/styles/search_desktop/public/a/t/2021/01/29/naslovna-kolac.jpg?itok=FsZESHym)