SPREMATE GA POGREŠNO: Ako želite da iz SPANAĆA izvučete MAKSIMUM, pripremajte ga na OVAJ način
Pun vitamina.
Spanać kao povrće puno korisnih vitamina i minerala, može da se priprema na više načina, ali nisu svi jednako dobri.
Super TRIK da se rešite ZAVISNOSTI od šećera
To što smo svi mi odrasli na kuvanom spanaću ne znači da je to bilo zdravo.
LJUTE PAPRIČICE NAJZDRAVIJA NAMIRNICA SVETA: Čini ČUDA za ČIR na želucu! (FOTO)
Kad spanać kuvate, "ubili ste" najveći deo korisnih nutrijenata.
Kuvanjem se gube vitamini rastvorivi u vodi, tako da ako spanać kuvate, ne dobijate ni blizu onih količina vitamina C i folata koje ovo povrće sadrži.
Ali, ako spanać jedete sirov, u salati recimo, nećete iskoristiti kalcijum koji sadrži.
Sirovi spanać nije dobar izvor kalcijuma jer sadrži oksalnu kiselinu, koja sprečava apsorpciju kalcijuma, smatraju stručnjaci.
Evo zbog čega je kombinacija mleka i kafe POGUBNA
Drugim rečima, ako spanać jedete sirov, dobijate vitamin C i folate, ali ne i kalcijum koji ovo povrće sadrži.
Najbolji način za pripremanje je kuvanje na pari, tako ćete iskoristiti sve hranljive sastojke kojima je ovo zdravo povrće bogato. A ako volite smutije, šaka mladog spanaća je dobrodošao dodatak.