СПРЕМАТЕ ГА ПОГРЕШНО: Ако желите да из СПАНАЋА извучете МАКСИМУМ, припремајте га на ОВАЈ начин
Пун витамина.
Спанаћ као поврће пуно корисних витамина и минерала, може да се припрема на више начина, али нису сви једнако добри.
Супер ТРИК да се решите ЗАВИСНОСТИ од шећера
То што смо сви ми одрасли на куваном спанаћу не значи да је то било здраво.
ЉУТЕ ПАПРИЧИЦЕ НАЈЗДРАВИЈА НАМИРНИЦА СВЕТА: Чини ЧУДА за ЧИР на желуцу! (ФОТО)
Кад спанаћ кувате, "убили сте" највећи део корисних нутријената.
Кувањем се губе витамини раствориви у води, тако да ако спанаћ кувате, не добијате ни близу оних количина витамина Ц и фолата које ово поврће садржи.
Али, ако спанаћ једете сиров, у салати рецимо, нећете искористити калцијум који садржи.
Сирови спанаћ није добар извор калцијума јер садржи оксалну киселину, која спречава апсорпцију калцијума, сматрају стручњаци.
Ево због чега је комбинација млека и кафе ПОГУБНА
Другим речима, ако спанаћ једете сиров, добијате витамин Ц и фолате, али не и калцијум који ово поврће садржи.
Најбољи начин за припремање је кување на пари, тако ћете искористити све хранљиве састојке којима је ово здраво поврће богато. А ако волите смутије, шака младог спанаћа је добродошао додатак.