STARINSKO SRPSKO JELO: Kiseli kupus sa suvim rebrima i slaninom - najbolje ide uz domaću proju
30.10.2022.
08:22
Komentari (0)
Napravite omiljeno zimsko jelo - kiseli kupus sa slaninom i suvim rebrima.
Potrebno je:
- 1 velika glavica kiselog kupusa
- par suvih rebara
- 100 gr suve slanine
- 2 svinjske krmenadle od vrata
- nekoliko čena belog luka po želji
- nekoliko lista lovora
- 1 kašika masti
- nekoliko zrna bibera
- 1 kašičica slatke i tucane ljute paprike
U litar VODKE doda se ova BILJKA - Stari manastirski recept za mnoge TEGOBE, čuva srce, uklanja umor i podstiče ENERGIJU
U litar VODKE doda se ova BILJKA - Stari manastirski recept za mnoge TEGOBE, čuva srce, uklanja umor i podstiče ENERGIJU
JEFTIN KAKAO KOLAČ ZA SVAKI DAN: Potrebno je samo nekoliko sastojaka, speman očas posla (RECEPT)
JEFTIN KAKAO KOLAČ ZA SVAKI DAN: Potrebno je samo nekoliko sastojaka, speman očas posla (RECEPT)
Priprema:
Iseći pola kupusa na kocke pa ga oprati ako je jako kiseo. Poređati na dno, pa iseći meso i staviti na kupus. Slaninu iseći na kocke pa pobacati odozgo.
Dodati papriku i odozgo dodati ostatak kupusa na kocke.
Staviti mast ili ulje, lovorov list, još malo paprike i zrne bibera. Naliti vodu do pola pa poklopiti poklopcem ekspres lonca.
Kuvati sat vremena na tihoj vatri. Uz kupus obavezno proja.