СТАРИНСКО СРПСКО ЈЕЛО: Кисели купус са сувим ребрима и сланином - најбоље иде уз домаћу проју
30.10.2022.
08:22
Коментари (0)
Направите омиљено зимско јело - кисели купус са сланином и сувим ребрима.
Потребно је:
- 1 велика главица киселог купуса
- пар сувих ребара
- 100 гр суве сланине
- 2 свињске крменадле од врата
- неколико чена белог лука по жељи
- неколико листа ловора
- 1 кашика масти
- неколико зрна бибера
- 1 кашичица слатке и туцане љуте паприке
У литар ВОДКЕ дода се ова БИЉКА - Стари манастирски рецепт за многе ТЕГОБЕ, чува срце, уклања умор и подстиче ЕНЕРГИЈУ
У литар ВОДКЕ дода се ова БИЉКА - Стари манастирски рецепт за многе ТЕГОБЕ, чува срце, уклања умор и подстиче ЕНЕРГИЈУ
ЈЕФТИН КАКАО КОЛАЧ ЗА СВАКИ ДАН: Потребно је само неколико састојака, спеман очас посла (РЕЦЕПТ)
ЈЕФТИН КАКАО КОЛАЧ ЗА СВАКИ ДАН: Потребно је само неколико састојака, спеман очас посла (РЕЦЕПТ)
Припрема:
Исећи пола купуса на коцке па га опрати ако је јако кисео. Поређати на дно, па исећи месо и ставити на купус. Сланину исећи на коцке па побацати одозго.
Додати паприку и одозго додати остатак купуса на коцке.
Ставити маст или уље, ловоров лист, још мало паприке и зрне бибера. Налити воду до пола па поклопити поклопцем експрес лонца.
Кувати сат времена на тихој ватри. Уз купус обавезно проја.