Pomorandže mogu NARUŠITI VAŠE ZDRAVLJE: Žene, NIKAKO ih nemojte konzumirati ako ste u OVOJ GRUPI - Posledice su ozbiljne
Ovo bi bilo poželjno da upamtite.
Znamo da je citrusno voće, poput pomorandže, limuna, mandarina, odlično za jačanje imuniteta, ali nije svejedno kada ga jedete.
Citrusi su poznati po karakterističnom kiselkastom ukusu. Bogati su vitaminom C, snažnim antioksidantom koji jača imunitet i pomaže u apsorpciji gvožđa iz hrane koju unesemo. Iako su zdravi, citruse nije dobro jesti posle obroka. Dijetolog Ekta Singval je navela nekoliko razloga.
Ljudima se SMUČILO nakon što su otkrili zašto nam SMRDI IZ USTA! "Odmah sam OPRALA ZUBE nakon ovog GROZNOG SNIMKA!"
Čini vam se da se JANUAR NIKADA NEĆE ZAVRŠITI? Psiholog otkriva zašto je MESEC PRAZNIKA zapravo NAJDEPRISIVNIJI i zašto se čini tako DUGIM
Remete varenje
Citrusi su kiseli, pa njihova konzumacija odmah nakon ručka može poremetiti varenje kod nekih osoba. Kiselost može dovesti do pojave gorušice, posebno kod onih koji su skloni pojavi kiseline u želucu.
Povećavaju nivo šećera
Iako sadrže prirodne šećere, konzumacija citrusa posle ručka može dovesti do brzog skoka i kasnije pada nivoa šećera u krvi. To može doprineti osećaju umora ili želji za dodatnim grickalicama, kaže dijetolog za Healthshots.
Nadutost stomaka
Pojedine osobe mogu osetiti gastrointestinalne neprijatnosti, poput nadutosti, podrigivanja ili gasova, kada konzumiraju citrusno voće odmah posle obroka, posebno ako imaju osetljive organe za varenje.