Поморанџе могу НАРУШИТИ ВАШЕ ЗДРАВЉЕ: Жене, НИКАКО их немојте конзумирати ако сте у ОВОЈ ГРУПИ - Последице су озбиљне
Ово би било пожељно да упамтите.
Знамо да је цитрусно воће, попут поморанџе, лимуна, мандарина, одлично за јачање имунитета, али није свеједно када га једете.
Цитруси су познати по карактеристичном киселкастом укусу. Богати су витамином Ц, снажним антиоксидантом који јача имунитет и помаже у апсорпцији гвожђа из хране коју унесемо. Иако су здрави, цитрусе није добро јести после оброка. Дијетолог Екта Сингвал је навела неколико разлога.
Људима се СМУЧИЛО након што су открили зашто нам СМРДИ ИЗ УСТА! "Одмах сам ОПРАЛА ЗУБЕ након овог ГРОЗНОГ СНИМКА!"
Чини вам се да се ЈАНУАР НИКАДА НЕЋЕ ЗАВРШИТИ? Психолог открива зашто је МЕСЕЦ ПРАЗНИКА заправо НАЈДЕПРИСИВНИЈИ и зашто се чини тако ДУГИМ
Ремете варење
Цитруси су кисели, па њихова конзумација одмах након ручка може пореметити варење код неких особа. Киселост може довести до појаве горушице, посебно код оних који су склони појави киселине у желуцу.
Повећавају ниво шећера
Иако садрже природне шећере, конзумација цитруса после ручка може довести до брзог скока и касније пада нивоа шећера у крви. То може допринети осећају умора или жељи за додатним грицкалицама, каже дијетолог за Healthshots.
Надутост стомака
Поједине особе могу осетити гастроинтестиналне непријатности, попут надутости, подригивања или гасова, када конзумирају цитрусно воће одмах после оброка, посебно ако имају осетљиве органе за варење.