PUNA ČOKOLADE - Napravite ŠTRUDLU po bakinom receptu, dekorativna i preukusna poslastica (VIDEO)
Idealna poslastica za porodično vikend okupljanje!
Danas vam iz bakine kuhinje predstavljamo recept za čokoladnu štrudlu.
Potrebno je:
- 300 ml mleka
- 15-20 gr kvasca
- 1 kašičica šećera
- malo soli
- 1 jaje + 1 žumance
- 30 ml. ulja ili 50 gr maslaca
- korica limuna
- 500-550 gr brašna
- 100 gr čokolade (ja sam stavila mlečne)
- 2 pune kašike kakaa
Poslednji je DAN PRED POČETAK BOŽIĆNOG POSTA - Svaka domaćica danas mora da URADI OVO u svom domu
IDEALNE ZA POST - Ovih DESET NAMIRNICA obavezno uvrstite u ishranu, čuvaju srce i krvne sudove
Priprema:
U malo mlakog mleka izmrviti kvasac i dodati šećer i izmešati. Ostaviti da zapeni. U vanglicu sipati kvasac, dodati mlako mleko, jaje i žumance, ulje, ili maslac, korica limuna brašno, so i zamesiti mekše testo. Testo dobro izlupati varjačom ili mikserom da bude glatko.
Podeliti na dva dela pa u jedan dodati kakao i ponovo ga preraditi. Pokriti loptice da narastu 20 minuta. Prvo oklagijom razviti svetle teso u pravougaonik pa čokoladno koje stavljamo na svelo i još malo razvijemo oklagijom.
Donji deo iseći na tanje trake dužine 15 cm pa ih uviti oko svoje ose. Na drugi deo staviti rendanu čokoladu pa testo urolovati u rolnicu i malo premazati uljem.
Ostaviti da poraste 15 minuta pa premazati žumancetom i poprskati još malo uljem. Peći na 180 stepeni C oko 50-sat vremena. Pokriti da se ohladi i uživati u čokoladnom ukusu.