ПУНА ЧОКОЛАДЕ - Направите ШТРУДЛУ по бакином рецепту, декоративна и преукусна посластица (ВИДЕО)
Идеална посластица за породично викенд окупљање!
Данас вам из бакине кухиње представљамо рецепт за чоколадну штрудлу.
Потребно је:
- 300 мл млека
- 15-20 гр квасца
- 1 кашичица шећера
- мало соли
- 1 јаје 1 жуманце
- 30 мл. уља или 50 гр маслаца
- корица лимуна
- 500-550 гр брашна
- 100 гр чоколаде (ја сам ставила млечне)
- 2 пуне кашике какаа
![](https://www.sd.rs/sites/default/files/styles/search_desktop/public/a/t/2021/11/27/zad.jpg?itok=Ox-YHFtf)
Последњи је ДАН ПРЕД ПОЧЕТАК БОЖИЋНОГ ПОСТА - Свака домаћица данас мора да УРАДИ ОВО у свом дому
![](https://www.sd.rs/sites/default/files/styles/search_desktop/public/333528/shutterstock_519023956.jpg?itok=oxwW_JKa)
ИДЕАЛНЕ ЗА ПОСТ - Ових ДЕСЕТ НАМИРНИЦА обавезно уврстите у исхрану, чувају срце и крвне судове
Припрема:
У мало млаког млека измрвити квасац и додати шећер и измешати. Оставити да запени. У ванглицу сипати квасац, додати млако млеко, јаје и жуманце, уље, или маслац, корица лимуна брашно, со и замесити мекше тесто. Тесто добро излупати варјачом или миксером да буде глатко.
Поделити на два дела па у један додати какао и поново га прерадити. Покрити лоптице да нарасту 20 минута. Прво оклагијом развити светле тесо у правоугаоник па чоколадно које стављамо на свело и још мало развијемо оклагијом.
Доњи део исећи на тање траке дужине 15 цм па их увити око своје осе. На други део ставити рендану чоколаду па тесто уроловати у ролницу и мало премазати уљем.
Оставити да порасте 15 минута па премазати жуманцетом и попрскати још мало уљем. Пећи на 180 степени Ц око 50-сат времена. Покрити да се охлади и уживати у чоколадном укусу.