ŠUMADIJSKI ČAJ: Ovo piće će vas ZAGREJATI u roku od PET MINUTA, idealno ako dočekujete Novu godinu napolju
Idealno za druženje sa prijateljima!
Kuvana rakija idealna je za hladne zimske dane i večeri. Neki je još zovu i Šumadijski čaj, a pravi se od šljivovice. Ukoliko želite da kuvana rakija bude blaga, duže je prokuvavajte i posledično više alkohola će ispariti.
Dobro POZNAT SINDROM - psihijatar OTKRIO DIJAGNOZU Miljane Kulić: Zadrugarka NAPRAVILA HAOS nakon povratka
DOKTOR OTKRIVA: Ova HRANA smatra se ZDRAVOM, a NIJE dobra za sve KRVNE GRUPE, na LISTI je i LUK
Sastojci:
- 4 kašike šećera
- 250 mililitara rakije
- 250 mililitara vode
Priprema vruće rakije:
U metalnu posudu stavite 4 kašike šećera da se karamelizuje, kada to postignete, skinite sa ringle pa dodajte odmah 250 mililitara rakije, jačine od 17 do 20 gradi i 250 mililitara vode. Vratite na ringlu da prokuva i da se šećer rastopi. Služiti toplo, pošto se kuvana rakija pije dok je vruća!
Neki u kuvanu rakiju vole da ubace nekoliko klinčića - kažu da je odlično. Ako je rakija jaka, dodajte više vode. Nije loše ostaviti je da malo ključa kako bi više alkohola isparilo.
Ovakav napitak može brzo da vas zagreje, prija zbog čega je preporuka da ga ne zloupotrebljavate, alkohol uvek konzumirajte umereno i kada nemate u planu da vozite.