ШУМАДИЈСКИ ЧАЈ: Ово пиће ће вас ЗАГРЕЈАТИ у року од ПЕТ МИНУТА, идеално ако дочекујете Нову годину напољу
Идеално за дружење са пријатељима!
Кувана ракија идеална је за хладне зимске дане и вечери. Неки је још зову и Шумадијски чај, а прави се од шљивовице. Уколико желите да кувана ракија буде блага, дуже је прокувавајте и последично више алкохола ће испарити.
Добро ПОЗНАТ СИНДРОМ - психијатар ОТКРИО ДИЈАГНОЗУ Миљане Кулић: Задругарка НАПРАВИЛА ХАОС након повратка
ДОКТОР ОТКРИВА: Ова ХРАНА сматра се ЗДРАВОМ, а НИЈЕ добра за све КРВНЕ ГРУПЕ, на ЛИСТИ је и ЛУК
Састојци:
- 4 кашике шећера
- 250 милилитара ракије
- 250 милилитара воде
Припрема вруће ракије:
У металну посуду ставите 4 кашике шећера да се карамелизује, када то постигнете, скините са рингле па додајте одмах 250 милилитара ракије, јачине од 17 до 20 гради и 250 милилитара воде. Вратите на ринглу да прокува и да се шећер растопи. Служити топло, пошто се кувана ракија пије док је врућа!
Неки у кувану ракију воле да убаце неколико клинчића - кажу да је одлично. Ако је ракија јака, додајте више воде. Није лоше оставити је да мало кључа како би више алкохола испарило.
Овакав напитак може брзо да вас загреје, прија због чега је препорука да га не злоупотребљавате, алкохол увек конзумирајте умерено и када немате у плану да возите.