Ролат обланда са КРЕМ БАНАНИЦАМА идеална је за славске трпезе - Једноставна посластица коју свако воли
Укусна и декоративна посластица
Када вам нестане идеја за ситне колаче који красе славску трпезу, овај једноставан у обланди је прави избор.
Уз крем бананицу права је чаролија не само за непца, већ и за око. Припрема је лака и брза.
Састојци
2 листа обланде
9 крем бананица
400гр шећера
2дл воде
250гр маргарина
100гр чоколаде
250гр млевеног кекса
250гр млевених ораха
Припрема
Кувати шећер и воду док се шећер не отопи, па додати маргарин и чоколаду и мешати да се и они отопе. Склонити са ватре и умешати млевени кекс и орахе. Добро измешати смесу да се све лепо сједини.
Листове обланде умотати у мокру крпу и оставити да омекшају како би се могле увијати у ролат.
Узети један лист омекшале обланде, премазати са половином фила, поређати уз дужу ивицу обланде чоколадне бананице па затим лагано завити у ролат.
Исти поступак поновити и са другим листом обланде, другом половином фила и остатком бананица.