СЛАНА розен ТОРТА је тако укусна и декоративна - Врхунско БРЗО предјело без кувања, печења и миксера
Уживајте у савршеним сланим коцкицама
Рецепти за слане торте углавном су једноставни, а укусом маме на још које парче.
Ако желите да сви хвале и уживају у храни коју сте припремили, поготово када су славља у питању онда обавезно испробајте ову слану торту са розен корама.
Састојци:
- 430 г сланих розен кора (8 кора),
- 700 г киселе павлаке,
- 100 г крем сира,
- 150 г мајонеза,
- со,
- 250 г шунке,
- 4 јајета,
- 100 г киселих краставчића,
- 150 г тврдог сира (качкаваљ, гауда…).
Припрема:
Скувајте јаја и оставите их да се охладе. Изрендајте сир, јаја, шунку и краставчиће. Помешајте киселу павлаку, мајонез и крем сир. Одвојте око 350 г фила са стране (за декорацију). Остатак фила поделите на два једнака дела.
У једну половину додајте рендана јаја и шунку. У другу половину додајте рендане краставчиће и 100 г качкавља. Састојке добро промешајте. Ређајте кору – фил са шунком и јајима – кора – фил са краставчићима и качкављом све док не утрошите материјал. На крају треба да буде кора. Преко коре ставите крпу или фолију и ставите књигу или неки терет. Оставите најмање 30 минута.
Након тога целу торту премажите са филом од павлаке, мајонеза и крем сира (који сте на почетку одвојили). Преко поспите рендани сир.
Исеците на коцкице или штанглице. Уживајте!