TESTO SE PRAVI SA MAJONEZOM: Ovakve PALAČINKE do sada NISTE probali, prelepo izgledaju, A UKUS...
Ništa lepše!
Ove palačinke se mogu jesti sa džemom, orasima, eurokremom ili medom. Ako ne volite slatko, nemojte dodavati šećer u testo. Možete pripremiti slani nadev od sira, pečuraka ili mesa, po svom ukusu, kojim ćete napuniti palačinke i uživati u divnom ukusu!
NE IGNORIŠITE IH: Ovo su sigurni simptomi DEPRESIJE, poznata doktorka otkriva kako da ih sprečite!
NAJSTARIJI SRPSKI LEK: Skuvajte ova TRI SASTOJKA, zaustavljaju KAŠALJ u rekornom roku, ogromno OLAKŠANJE
Sastojci
- 0,5 l. tople vode
- 9 supenih kašika brašna
- 2 supene kašike majoneza
- 2 jajeta
- 2 supene kašike šećera
- 15 g vanilin šećera
- 2 supene kašike ulja
- prstohvat soli
Priprema
Umutite majonez, jaja, šećer, so i vanilin šećer mikserom ili žicom. Dodajte toplu vodu i prosejano brašno. Dobro izmešajte, da ne ostanu grudvice i dodajte ulje. Neka se testo odmara 20 minuta.
Podmažite tiganj uljem, ali samo jednom – na početku pečenja i stavite ga na srednju vatru. Po tiganju ravnomerno razlijte manju količinu testa. Na vrućem tiganju pecite palačinke 1-2 minuta sa svake strane. Pazite da ne izgore. Tople palačinke služite sa džemom, medom, orasima ili eurokremom. Prijatno!