ТЕСТО СЕ ПРАВИ СА МАЈОНЕЗОМ: Овакве ПАЛАЧИНКЕ до сада НИСТЕ пробали, прелепо изгледају, А УКУС...
Ништа лепше!
Ове палачинке се могу јести са џемом, орасима, еурокремом или медом. Ако не волите слатко, немојте додавати шећер у тесто. Можете припремити слани надев од сира, печурака или меса, по свом укусу, којим ћете напунити палачинке и уживати у дивном укусу!
НЕ ИГНОРИШИТЕ ИХ: Ово су сигурни симптоми ДЕПРЕСИЈЕ, позната докторка открива како да их спречите!
НАЈСТАРИЈИ СРПСКИ ЛЕК: Скувајте ова ТРИ САСТОЈКА, заустављају КАШАЉ у рекорном року, огромно ОЛАКШАЊЕ
Састојци
- 0,5 л. топле воде
- 9 супених кашика брашна
- 2 супене кашике мајонеза
- 2 јајета
- 2 супене кашике шећера
- 15 г ванилин шећера
- 2 супене кашике уља
- прстохват соли
Припрема
Умутите мајонез, јаја, шећер, со и ванилин шећер миксером или жицом. Додајте топлу воду и просејано брашно. Добро измешајте, да не остану грудвице и додајте уље. Нека се тесто одмара 20 минута.
Подмажите тигањ уљем, али само једном – на почетку печења и ставите га на средњу ватру. По тигању равномерно разлијте мању количину теста. На врућем тигању пеците палачинке 1-2 минута са сваке стране. Пазите да не изгоре. Топле палачинке служите са џемом, медом, орасима или еурокремом. Пријатно!