Čiste iz organizma uzročnike OPAKIH BOLESTI: Evo šta se dešava sa organizmom kada JEDETE TREŠNJE
Veoma su zdrave, iskoristite ih ove sezone maksimalno.
Sezona je trešanja, zato maksimalno iskoristite ovo voće. Pored plodova, veoma su zdrave i peteljke od kojih možete pripremati čaj za detoksikaciju. Odličan su izvor vitamina A, C, B1, B2, B3 I B6. Pored vitamina sadrže antioksidanse, celulozu, penktin i organske kiseline, zbog čega su oslične u borbi protiv slobodnih radikala.
ČUVENI RUSKI NUMEROLOG OTKRIVA: Jun će OVIM BROJEVIMA doneti HAOS, a evo koga čeka UŽIVANCIJA!
Ovako se pravilno menja ulje u motoru, a šta se dešava sa motorom bez ulja BOLJE DA NE ZNATE
Štite od raka
Plodovi trešnje bogati su luteinom i beta-karotenom - spojevima koji su poznati "čistači" slobodnih radikala, potvrđenih uzročnika raka. U njima je, takođe, obilno prisutan i kvercetin, biljni pigment iz skupine flavonoida.
Prema rezultatima brojnih istraživanja, ovaj spoj zbog snažnih antikancerogenih svojstava značajno doprinosi prevenciji raka. Ako uzmemo u obzir činjenicu da je kvercetin sadržan i u medu, jabukama i luku, namirnicama koje se nalaze na samom vrhu lestvice najzdravijih namirnica, tada opravdano i trešnje možemo smatrati voćem neprocenjive vrednosti.
Čuvaju srce i krvne žile
Kalijum sakriven unutar slatkih trešnjinih bobica, značajno doprinosi zdravlju srca. Studije su pokazale da konzumacija namirnica bogatih ovim mineralom, može biti od koristi u regulaciji krvnog pritiska, srčanih otkucaja i električne aktivnosti u srcu.
Pomažu kod upala
Trešnje su poznate po svojoj sposobnosti ublažavanja upala. Istraživači sa Državnog univerziteta u Mičigenu otkrili su da antocijanini, spojevi koji daju trešnjama njihovu crvenu boju, imaju snažan protuupalni učinak.
Izveden je zaključak da konzumiranje trešanja može pomoći protiv hroničnih bolesti kao što su giht, artritis, fibromialgija (bolno stanje mišića), sportskih povreda i mnogih sličnih zdravstvenih tegoba.