Tri napitka sa đumbirom: Imaćete NAJJAČI IMUNITET, svi virusi će vas zaobići! (RECEPT)
Ovi napici pomažu da preduhitrite grip...
Đumbir je zbog svojih analgetskih, antupalnih, antibakterijskih svojstava poznat kao narodni lek.
Neodoljivi EVROPSKI GRADOVI na KORAK od VAS! Ovog MARTA evropske metropole po CENI VEĆ OD 229€!
Crni, beli luk: Najmoćnije sredstvo za lečenje srca, mozga i jačanje imuniteta!
Za bolje zdravlje tuširajte se hladnom vodom! Evo koje su sve dobrobiti ovakvog izazova!
NE PRETERUJ! Evo KOLIKO jaja DNEVNO smeš da POJEDEŠ, a ukoliko SPADAŠ u ovu GRUPU, IZBEGAVAJ ih!
Osim kao začin u ishrani, pomaže kod mršavljenja, ubrzava metabolizam, pomaže kod glavobolja i mučnina, a zahvaljujući mineralima i vitaminima idealan je borac protiv prehlada i virusa.
Čaj od đumbira s medom i limunom
Sastojci:
- šolja ključale vode
- narendani đumbir
- kašičica meda
- kašičica soka od limuna
Priprema:
- Zagrejte vodu da proključa, a zatim u nju ubacite narendani đumbir.
- Ostavite ga tako umočenog tri minuta.
- Dodajte po kašičicu meda i soka od limuna.
- Procedite čaj, te sklonite ostatke narendanog đumbira.
- Dobro promešajte.
Čaj od đumbira s medom i limunom ( Metoda broj dva)
Sastojci:
- sedam centimetara naseckanog đumbira
- dve šoje vode
- pola šolje soka od limuna
- 2 kašičice meda
Priprema:
Postupak je isti kao i kod prethodnog recepta samo što ovog puta pre nego što procedite čaj prvo ga prekrijte plastičnim poklopcem i ostavite 10 minuta.
Nakon toga, procedite čaj.
Dodatni savet:
Kada napravite čaj od đumbira, bilo da ste probale prvu ili drugu metodu, možete mu dodati pola kašičice cimeta u prahu koji deluje kao antiseptik.
Takođe, čaju možeš dodati i pola zdrobljenog belog luka koji jača imunitet kao i prstohvat kajenskog bibera pre nego što procedite čaj.
Pivo od đumbira
Sastojci:
- šolja šećera
- 1/4 kašičice zrnatog pekarskog kvasca
- dve kašičice narendanog đumbira
- voda
- oceđeni sok od jednog grejpfruta ili limuna
Postupak:
- Na flašu stavite levak, a zatim u nju ubacite šećer i zrnati pekarski kvasac.
- Dodajte đumbir, sok od grejpfruta ili limuna, te stavite vodu.
- Stavite čep na flašu i dobro protresite nekoliko puta.
- Nakon toga, dodajte još vode.
- Još jednom dobro protresite flašu, stavite na toplo mesto da odstoji dva dana.
- Pivo će biti spremno za ispijanje ako se čep lagano otvara.