TROUGLIĆI sa PILETINOM su najsočnija i najlepša pita koju i DECA mogu da naprave - Savršen spoj hrskavih GOTOVIH KORA i kremastog punjenja, a jednostavna priprema
Mogu se praviti u nekoliko koraka, sa minimalnim naporom, a rezultat je uvek fantastičan!
Trouglići sa piletinom su savršena pita koja kombinuje hrskave gotove kore i kremasto, sočno punjenje od piletine – prava poslastica za svačiji stomak! Ovi mali, zlatni trouglovi su idealan obrok za celu porodicu, a najlepše je što je njihova priprema neverovatno jednostavna, čak i za decu. Mogu se praviti u nekoliko koraka, sa minimalnim naporom, a rezultat je uvek fantastičan!
Kombinacija hrskavih kora i bogatog, kremastog fila od piletine stvoriće obrok koji će se svima dopasti. Ovo je jelo koje možete pripremiti za užinu, večeru ili čak kao brzu grickalicu za rođendanske zabave. A najlepša stvar je što se može napraviti unapred i čuvati u frižideru do trenutka kad je potrebno – za neverovatno brz obrok kad god vam zatreba.
Deca mogu uživati u pripremi jer je recept jednostavan, a finalni rezultat sigurno neće ostaviti nikoga ravnodušnim. Sočni i hrskavi, ovi trouglići sa piletinom su prava uživancija za sve generacije!
Sastojci:
500 gr pilećeg belog mesa
500 gr kora za pitu
1 glavica crnog luka
150 ml pavlake za kuvanje
1 čaša kisele pavlake
so, biber
začini po ukusu
50 ml ulja
Priprema:
Luk sitno iseckajte, pa ga na ulju i malo vode izdinstajte. Kada postane staklast, dodajte piletinu isečenu na kockice i začinite po ukusu.
Pržite sve zajedno, dok piletina ne bude skroz pržena, pa je ostavite sa strane da se prohladi.
U odvojenoj posudi izmešajte pavlaku za kuvanje i kiselu pavlaku, pa začinite po ukusu, ako za to ima potrebe.
Uključite rernu na 200 stepeni da se greje.
Razdvojite kore svaku posebno, preklopite po dužoj strani na pola, pa još na pola da dobijete dugačak pravougaonik. Rasporedite fil od pavlake duž celog pravougaonika, a zatim pospite komadićima piletine i sa donje strane počnite da uvijate trougao, sve do gornjeg kraja.
Gotove trouglove ređajte u pleh na koji ste stavili papir za pečenje, svaki malo zalijte maslinovim uljem i pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 25 minuta.