NEODOLJIVO VAZDUŠASTA: Bakin recept za preukusnu USKRŠNJU POGAČU - bez margarina! (RECEPT)
15.04.2023.
08:15
Komentari (0)
Ako mislite da za ovogodišnje uskršnje praznike pored svečanog ručka, šarenih jaja i kolača napravite poseban hleb baš za ovu priliku, pogledajte ovaj recept
Potrebno je:
- 450 gr brašna
- 1 jaje
- 20 gr kvasca u 100 ml vode
- 200 ml osvećene vodice
- soli
- 2 kašike ulja
PRASEĆE PEČENJE IZ RERNE za uskršnju trpezu: Bukvalno SAMO USOLITE i stavite da se PEČE, uz ovaj TRIK dobićete SAVRŠENO MESO
PRASEĆE PEČENJE IZ RERNE za uskršnju trpezu: Bukvalno SAMO USOLITE i stavite da se PEČE, uz ovaj TRIK dobićete SAVRŠENO MESO
BOGATA BAKLAVA SA ORASIMA, od gotovih kora za dane POSTA: Starinski recept za najsočniju poslasticu koja se BRZO sprema
BOGATA BAKLAVA SA ORASIMA, od gotovih kora za dane POSTA: Starinski recept za najsočniju poslasticu koja se BRZO sprema
Priprema:
Kvasac izmrviti u 100 ml vode sa 2 kašičice šećera.
U vanglicu razmutiti jaje, dodati nadošli kvasac i uskršnju vodicu. Dodavati polako brašno i mešati i lupati varjačom. Testo mora biti mekše. Ostaviti na sobnoj temperaturi pokriveno.
Naraslo testo malo premesiti i oklagijom razviti u veliki pravougaonik. Premazati sa maslinovim uljem i urolovati.
Iseći po sredini i urolovati. Zatim nožem iseći po sredini i uviti u krug. Po želji u sredinu staviti kuvano jaje. Premazati žumancetom i peći na 200 stepeni C 40 min. Pokriti krpom da omekša.