НЕОДОЉИВО ВАЗДУШАСТА: Бакин рецепт за преукусну УСКРШЊУ ПОГАЧУ - без маргарина! (РЕЦЕПТ)
15.04.2023.
08:15
Коментари (0)
Ако мислите да за овогодишње ускршње празнике поред свечаног ручка, шарених јаја и колача направите посебан хлеб баш за ову прилику, погледајте овај рецепт
Потребно је:
- 450 гр брашна
- 1 јаје
- 20 гр квасца у 100 мл воде
- 200 мл освећене водице
- соли
- 2 кашике уља
ПРАСЕЋЕ ПЕЧЕЊЕ ИЗ РЕРНЕ за ускршњу трпезу: Буквално САМО УСОЛИТЕ и ставите да се ПЕЧЕ, уз овај ТРИК добићете САВРШЕНО МЕСО
ПРАСЕЋЕ ПЕЧЕЊЕ ИЗ РЕРНЕ за ускршњу трпезу: Буквално САМО УСОЛИТЕ и ставите да се ПЕЧЕ, уз овај ТРИК добићете САВРШЕНО МЕСО
БОГАТА БАКЛАВА СА ОРАСИМА, од готових кора за дане ПОСТА: Старински рецепт за најсочнију посластицу која се БРЗО спрема
БОГАТА БАКЛАВА СА ОРАСИМА, од готових кора за дане ПОСТА: Старински рецепт за најсочнију посластицу која се БРЗО спрема
Припрема:
Квасац измрвити у 100 мл воде са 2 кашичице шећера.
У ванглицу размутити јаје, додати надошли квасац и ускршњу водицу. Додавати полако брашно и мешати и лупати варјачом. Тесто мора бити мекше. Оставити на собној температури покривено.
Нарасло тесто мало премесити и оклагијом развити у велики правоугаоник. Премазати са маслиновим уљем и уроловати.
Исећи по средини и уроловати. Затим ножем исећи по средини и увити у круг. По жељи у средину ставити кувано јаје. Премазати жуманцетом и пећи на 200 степени Ц 40 мин. Покрити крпом да омекша.