VODA ZA KAFU NE SME 2 PUTA DA PROKLJUČA – A EVO ZAŠTO: Može doći do TROVANJA
Potpuno je pogrešno i jako opasno
Kuvalo za vodu je sastavni deo velikog broja domaćinstava. Ako ste nekad prokuvali istu ovdu više puta, morate znati da je to štetno. Dosta ljudi stave vodu za kafu i onda istu vodu kasnije opet prokuvaju po potrebi.
Ako vodu ostavite da predugo kuva ili ako je ponovo prokuvate, njen hemijski sastav se menja. Na taj način nastaje i kamenac u kuvalu koji je nastao od kalcijuma iz vode, a može biti uzročnik i kamenca u bubrezima.
Moćna SUPERHRANA: Kašika MEDA dnevno skida skoro 1,5 KILOGRAM i SMANJUJE HOLESTEROL
UPOZORENJE lekara: Ako primetite OVE PROMENE NA NOGAMA, odmah idite da PREGLEDATE SRCE
Čak i zdravi minerali na ovaj način postaju štetni, što se jasno vidi na primeru kalcijuma koji na ovaj način stvara kamenac. Istraživavanja pokazuju da se duplim kuvanjem arsen, nitrati i fluor iz vode povećavaju, što je jako štetno za organizam.
Svetska zdravstvena organizacija upozorila je da je u takvoj vodi za piće najveća opasnost visoka količina arsena, jer može da dovede do trovanja, problema sa organima za varenje, dijabetesom i kardiovaskularnim bolestima.
Voda koja je dugo vrila sadrži i veliku količinu nitrata koji se, kada se duže vreme izlože visokoj temperaturi, pretvaraju u nitrozamine koji su kancerogeni.
Zato sledeći put kada vam se dogodi da vam voda suviše dugo ključa, ne budite lenji, nego sipajte novu vodu kako biste sačuvali zdravlje.