ВОДА ЗА КАФУ НЕ СМЕ 2 ПУТА ДА ПРОКЉУЧА – А ЕВО ЗАШТО: Може доћи до ТРОВАЊА
Потпуно је погрешно и јако опасно
Кувало за воду је саставни део великог броја домаћинстава. Ако сте некад прокували исту овду више пута, морате знати да је то штетно. Доста људи ставе воду за кафу и онда исту воду касније опет прокувају по потреби.
Ако воду оставите да предуго кува или ако је поново прокувате, њен хемијски састав се мења. На тај начин настаје и каменац у кувалу који је настао од калцијума из воде, а може бити узрочник и каменца у бубрезима.
Моћна СУПЕРХРАНА: Кашика МЕДА дневно скида скоро 1,5 КИЛОГРАМ и СМАЊУЈЕ ХОЛЕСТЕРОЛ
УПОЗОРЕЊЕ лекара: Ако приметите ОВЕ ПРОМЕНЕ НА НОГАМА, одмах идите да ПРЕГЛЕДАТЕ СРЦЕ
Чак и здрави минерали на овај начин постају штетни, што се јасно види на примеру калцијума који на овај начин ствара каменац. Истраживавања показују да се дуплим кувањем арсен, нитрати и флуор из воде повећавају, што је јако штетно за организам.
Светска здравствена организација упозорила је да је у таквој води за пиће највећа опасност висока количина арсена, јер може да доведе до тровања, проблема са органима за варење, дијабетесом и кардиоваскуларним болестима.
Вода која је дуго врила садржи и велику количину нитрата који се, када се дуже време изложе високој температури, претварају у нитрозамине који су канцерогени.
Зато следећи пут када вам се догоди да вам вода сувише дуго кључа, не будите лењи, него сипајте нову воду како бисте сачували здравље.