Најбољи ЧОРБАСТИ ПАСУЉ othranio читаве генерације, чак и у данима НАЈВЕЋЕ БЕДЕ - Овај рецепт за ЈЕФТИН И ЗАСИТАН оброк правиле су и наше баке
Када је реч о рецепту за пасуљ, сигурни смо да свака кућа свој и нема једног универзалног. Његова највећа предност је што је јефтин и једноставан за припрему, а заситан је и спада у ону чувену категорију "ручак за два, а можда и три дана".
Када помислимо на пасуљ, сетимо се мириса који се шири из кухиње, осећаја топлине и заједништва који доноси овај једноставан, али богат оброк.
Чорбасти пасуљ је јело које је othranilo многе генерације, чак и у временима када је било потребно да се сналазимо са скромним ресурсима. Ово је рецепт који су наше баке припремале са љубављу, користећи неколико основних састојака да направе оброк који је био јефтин, укусан и заситан.
Ако планирате здрав оброк за хладне зимске дане, пасуљ је увек био јело које је доносило снагу. Сада, уз овај рецепт, можете поново уживати у богатству укуса и традицији коју носи овај незамењиви оброк.
Састојци:
1 главица црног лука
2 чена белог лука
2 шаргарепе
400 - 500 г пасуља
со, бибер и млевена паприка
сува ребарца и мало суве сланине
1 кашика масти
1 кашика брашна
Припрема:
На масти издинстајте пола главице црног лука, као и бели лук, и шаргарепу.
Додајте пасуљ који је преко ноћи био потопљен у воду.
Затим додајте сланиницу исечену на коцкице (количина по жељи) и сува ребарца.
Додајте зачине.
У лонац налијте воду и оставите да се лагано крчка око сат и по (док се зрна пасуља не скувају).
Пред крај направите запршку тако што ћете пропржити половину црног лука која вам је остала, мало млевена паприке и кашику брашна.
Сипајте упасуљ, крчкајте још пар минута.