ZAPEČENE PUNJENE PAPRIKE: Ručak za desetku po receptu iz bakine kuhinje, jedan sastojak je ključan sa savršen ukus (VIDEO)
06.07.2023.
09:30
Komentari (0)
Idealno za današni obrok!
Punjene paprike oslićem, mislim da sam sad premašila i samu sebe. Ne oseća se riba, neverovatno dobar ukus
Potrebno je:
- 2 oslića srednja
- 10 srednjih paprika za punjenje
- 1 glavica crnog luka
- 1 kašičica ml paprike i tucane ljute
- 1 glavica belog luka
- 1 veća rendana šargarepa
- 1 veći mlad krompir rendan
- 3 pune kašike pirinca opranog
- biber
- suvi začin
- 1 paradajz
- 200 ml kuvanog paradajza
- 200 ml vode
- 1 veza peršunovog lista ulje
Priprema:
Na ulju propržiti seckan crni luk i rendanu šargarepu. Kad se uprži dodati usitnjenu ribu sa belim lukom i rendan krompir. Sve izjednačiti. Dodati kašiku suvog začina, slatku ml. papriku i tucanu ml biber i opran pirinač. Dodati obilno peršunovog lista. Sve izjednačiti.
Paprike oprati i izvaditi sece pa puniti paprike i zatvarati kolutovima paradajza. Ako nema može i kolutovi krompira. Naliti kuvanim paradajzom pomešanog sa vodom i malo ulje. Ubaciti u paradajz i kašiku instanta od pečuraka supe. Još malo preliti uljem i staviti pokriveno u rernu sat vremena da krčka.