ЗАПЕЧЕНЕ ПУЊЕНЕ ПАПРИКЕ: Ручак за десетку по рецепту из бакине кухиње, један састојак је кључан са савршен укус (ВИДЕО)
06.07.2023.
09:30
Коментари (0)
Идеално за данашни оброк!
Пуњене паприке ослићем, мислим да сам сад премашила и саму себе. Не осећа се риба, невероватно добар укус
Потребно је:
- 2 ослића средња
- 10 средњих паприка за пуњење
- 1 главица црног лука
- 1 кашичица мл паприке и туцане љуте
- 1 главица белог лука
- 1 већа рендана шаргарепа
- 1 већи млад кромпир рендан
- 3 пуне кашике пиринца опраног
- бибер
- суви зачин
- 1 парадајз
- 200 мл куваног парадајза
- 200 мл воде
- 1 веза першуновог листа уље
Припрема:
На уљу пропржити сецкан црни лук и рендану шаргарепу. Кад се упржи додати уситњену рибу са белим луком и рендан кромпир. Све изједначити. Додати кашику сувог зачина, слатку мл. паприку и туцану мл бибер и опран пиринач. Додати обилно першуновог листа. Све изједначити.
Паприке опрати и извадити сеце па пунити паприке и затварати колутовима парадајза. Ако нема може и колутови кромпира. Налити куваним парадајзом помешаног са водом и мало уље. Убацити у парадајз и кашику инстанта од печурака супе. Још мало прелити уљем и ставити покривено у рерну сат времена да крчка.