Zapečeni KROMPIR sa aromatičnim začinima po receptu Suzane Jovanović - Ovako pripremljen bude savršeno hrskav i sočan u isto vreme
Idealan recept za ručak uz neku salatu, a možete ga poslužiti i kao prilog uz meso.
Nema osobe koja ne voli krompir na bilo koji način da ga pripremite, a ovaj recept ćete uvek pripremati.
Reč je o pečenom, aromatičnom krompiru po receptu pevačice Suzane Jovanović.
Recept za pečeni krompir
Kilogram krompira, negde oko 7, 8 komada srednje veličine stavite u vrelu vodu da se prokuvaju 10 minuta maksimalno, zatim ih izvadite kada su možda tek do pola kuvani.
Ovako skuvane krompire, cele, položite u pleh koji ste podmazali sa dve kašike masti. Stavite ga da se peče još 40 minuta na 200 stepeni.
Nakon ovoga ga izvadite kada blago porumeni i blago viljuškom ga izgnječite, ali ne da se skroz razjedini već da se svaki komad malo razdvoji kako bi poprimio arome začina koji slede.
U jednu posudu pomešajte 4 kašike maslinovog ulja, izgnječena 3 čena belog luka, pola kašike ruzamrina, pola kašike bosiljka, malo soli i kašiku sirćeta.
Svaki krompir premažite obilno sa ovom masom i dodajte na vrh svakog kašićicu maslaca. Sve vratite u rernu na još 15 minuta.