Zbog ove BUREK PITE sa sirom svi će misliti da ste razvlačili kore - Niko neće primetiti razliku, a tako se jednostavno i brzo pravi
Ljubitelji peciva se razlikuju po ukusu, ali bez obzira na to da li biste radije jeli pite s mesom, pečurkama ili voćem, jedno je sigurno – onoj od sira niko ne može da odoli!
Ovaj recept je pravi trik za sve ljubitelje bureka koji žele da uživaju u bogatom, hrskavom i sočnom jelu, ali bez muke oko razvlačenja kora. Svesni smo da je pravi burek sa domaćim korama prava umetnost, ali ponekad jednostavno želimo brzi i ukusni obrok koji izgleda kao da ste proveli sate u kuhinji.
S ovim receptom, možete da postignete baš taj efekat, a tajna je u savršenoj kombinaciji gotovih kora i sočnog fila sa sirom. I sigurni smo da će svi misliti da ste se zaista potrudili kao pravi majstor!
Sastojci:
500 grama kupovnih kora za pitu
400 grama sitnog slanog sira
5 jaja
250 mililitara gustog jogurta
10 kašika toplog mleka
pola kocke kvasca
1 kašičica šećera
2 kašičice soli (u zavisnosti od toga koliko je slan sir)
6 ravnih kašika brašna
ulje za premazivanje
50 grama otopljenog margarina
Priprema
Pomešati toplo mleko sa šećerom, pa izmrviti kvasac i ostaviti da se "aktivira". Posle desetak minuta, umutiti mikserom jaja u ovojenoj činiji. U kvasac sipati brašno, pa dodati jaja i nastaviti mućenje najsporijom brzinom.
Zatim dodati sitan sir i, po potrebi so, pa odvojiti 2-3 kašike ovog nadeva na stranu.
Rašititi koru po radnoj površini, premazati je uljem, prekriti drugom korom, nju premazati uljem, pa preko staviti još jednu koru i premazati je. Potom sipati i lepo rasporediti po celoj kori fil (oko 3-5 kašika), pa umorati u oblik pužića i staviti na sredinu pleha (podmazanog ili obloženog pek-papirom).
Ponoviti sve s tri nove kore i ređati u krug oko pužića i tako sve dok ne potrošite materijal.
U jednoj činiji pomešati odvojene 2-3 kašike fila, s malo ulja i okopljenim margarinom. Potom izbockati pitu čakalicom, pa premazati ovom smesom.
Ostaviti da odstoji još 20-ak minuta, pa peći u rerni prethodno zagrejanoj na 180 stepeni, sve dok lepo ne porumeni.
Prekriti krpom i ostaviti tako bar 20 minuta, pa seći i služiti uz jogurt ili kiselo mleko.