Због ове БУРЕК ПИТЕ са сиром сви ће мислити да сте развлачили коре - Нико неће приметити разлику, а тако се једноставно и брзо прави
Љубитељи пецива се разликују по укусу, али без обзира на то да ли бисте радије јели пите с месом, печуркама или воћем, једно је сигурно – оној од сира нико не може да одоли!
Овај рецепт је прави трик за све љубитеље бурека који желе да уживају у богатом, хрскавом и сочном јелу, али без муке око развлачења кора. Свесни смо да је прави бурек са домаћим корама права уметност, али понекад једноставно желимо брзи и укусни оброк који изгледа као да сте провели сате у кухињи.
С овим рецептом, можете да постигнете баш тај ефекат, а тајна је у савршеној комбинацији готових кора и сочног фила са сиром. И сигурни смо да ће сви мислити да сте се заиста потрудили као прави мајстор!
Састојци:
500 грама куповних кора за питу
400 грама ситног сланог сира
5 јаја
250 милилитара густог јогурта
10 кашика топлог млека
пола коцке квасца
1 кашичица шећера
2 кашичице соли (у зависности од тога колико је слан сир)
6 равних кашика брашна
уље за премазивање
50 грама отопљеног маргарина
Припрема
Помешати топло млеко са шећером, па измрвити квасац и оставити да се "активира". После десетак минута, умутити миксером јаја у овојеној чинији. У квасац сипати брашно, па додати јаја и наставити мућење најспоријом брзином.
Затим додати ситан сир и, по потреби со, па одвојити 2-3 кашике овог надева на страну.
Рашитити кору по радној површини, премазати је уљем, прекрити другом кором, њу премазати уљем, па преко ставити још једну кору и премазати је. Потом сипати и лепо распоредити по целој кори фил (око 3-5 кашика), па уморати у облик пужића и ставити на средину плеха (подмазаног или обложеног пек-папиром).
Поновити све с три нове коре и ређати у круг око пужића и тако све док не потрошите материјал.
У једној чинији помешати одвојене 2-3 кашике фила, с мало уља и окопљеним маргарином. Потом избоцкати питу чакалицом, па премазати овом смесом.
Оставити да одстоји још 20-ак минута, па пећи у рерни претходно загрејаној на 180 степени, све док лепо не порумени.
Прекрити крпом и оставити тако бар 20 минута, па сећи и служити уз јогурт или кисело млеко.