U DUHU USKRŠNJEG POSTA: Ovo je recept za najukusnije posne KOLAČIĆE koje ćete ikada jesti (RECEPT/VIDEO)
Prste da poližeš!
Pravi hit na posnim slavama uvek su sitni kolači. Gosti ih obožavaju, ali domaćicama zadaju pravu muku.
Ima ih tako mnogo a treba izabrati najbolji i najukusniji recept.
BLIZANAC puca od energije, dok je JARAC neverovatno nesiguran: Ovo je DNEVNI HOROSKOP za 7. dan MARTA
ZA SAMO 3 MINUTA SVA BUĐ IZ DOMA NESTAJE: Čudesan nemački trik koji PROVERENO USPEVA
NI GENETIKA, NI OŠTEĆENJE: Ovo su 3 najčešća faktora zbog kojih PRERANO OSEDITE - iznenadićete se!
Mi vam donosimo recept za najukusnije kolačiće, po Bakinom receptu:
Potrebno je za biskvit:
- 200 ml. kisele vode
- 7 kašika brašna
- 3 kašike šećera (može više po želji)
- 1 kašika džema po želji
- 5 kašika posnog keksa
- 3 kašike ml, oraha
- 2 kašiše maslinovog ulja
- 1 kašika kakaa
- 1/2 praška za pecivo
Za fil potrebno je:
- 100 gr posnog margarina
- 3 kašike šećera u prahu (može više)
- 100 gr mlevenog posnog keksa
- 50 gr mle. oraha mlevenog
- 50 gr otopljene čokolade
- 100 ml soka od narandže
- može ekstrat čokolade
Preliv:
- 100 gr čokolade
- 2 kašike ulja
Priprema:
Prosejati brašno kako i prašak za pecivo, dodati šećer, džem, keks i orasi mleveni, i ulje i sve izjednačiti. Pleh 20 x 20 cm može i veći obložiti pek papirom pa istresti testo i poravnati. Peći na 180 stepeni 30-40 minuta.
Za to vreme spremiti kremu - fil. Umutiti sa prah šečerom posni margarin penasto.
U činiju spojiti posni keks, otopljenu čokoladu sok i izmešati.
To spojiti sa umućenim margarinom mikserom u prelepu kremu. Ispečni biskvit ohladiti pa premazati sa kremom. Preliti sa otopljenom čokoladom.