У ДУХУ УСКРШЊЕГ ПОСТА: Ово је рецепт за најукусније посне КОЛАЧИЋЕ које ћете икада јести (РЕЦЕПТ/ВИДЕО)
Прсте да полижеш!
Прави хит на посним славама увек су ситни колачи. Гости их обожавају, али домаћицама задају праву муку.
Има их тако много а треба изабрати најбољи и најукуснији рецепт.
БЛИЗАНАЦ пуца од енергије, док је ЈАРАЦ невероватно несигуран: Ово је ДНЕВНИ ХОРОСКОП за 7. дан МАРТА
ЗА САМО 3 МИНУТА СВА БУЂ ИЗ ДОМА НЕСТАЈЕ: Чудесан немачки трик који ПРОВЕРЕНО УСПЕВА
НИ ГЕНЕТИКА, НИ ОШТЕЋЕЊЕ: Ово су 3 најчешћа фактора због којих ПРЕРАНО ОСЕДИТЕ - изненадићете се!
Ми вам доносимо рецепт за најукусније колачиће, по Бакином рецепту:
Потребно је за бисквит:
- 200 мл. киселе воде
- 7 кашика брашна
- 3 кашике шећера (може више по жељи)
- 1 кашика џема по жељи
- 5 кашика посног кекса
- 3 кашике мл, ораха
- 2 кашише маслиновог уља
- 1 кашика какаа
- 1/2 прашка за пециво
За фил потребно је:
- 100 гр посног маргарина
- 3 кашике шећера у праху (може више)
- 100 гр млевеног посног кекса
- 50 гр мле. ораха млевеног
- 50 гр отопљене чоколаде
- 100 мл сока од наранџе
- може екстрат чоколаде
Прелив:
- 100 гр чоколаде
- 2 кашике уља
Припрема:
Просејати брашно како и прашак за пециво, додати шећер, џем, кекс и ораси млевени, и уље и све изједначити. Плех 20 x 20 цм може и већи обложити пек папиром па истрести тесто и поравнати. Пећи на 180 степени 30-40 минута.
За то време спремити крему - фил. Умутити са прах шечером посни маргарин пенасто.
У чинију спојити посни кекс, отопљену чоколаду сок и измешати.
То спојити са умућеним маргарином миксером у прелепу крему. Испечни бисквит охладити па премазати са кремом. Прелити са отопљеном чоколадом.