INSTANT VRAĆA U DETINJSTVO: Bakin recept za najslađe BAJADERE probudiće vam sva čula - BRZO I LAKO se spremaju
Prste da poližeš
Bajadera je bez sumnje jedna od naših najpoznatijih slastica koju vole gotovo svi.
Najpoznatija je njezina kupovna varijanta, no postoji i prava domaća koja je po meni daleko bolja, te se s punim pravom može nazvati jednim od najboljih stolnih kolačića koji je savršen za najrazličitije prigode.
![](https://www.srbijadanas.com/sites/default/files/styles/search_desktop/public/a/t/2022/02/28/shutterstock_1415354414.jpg?itok=k5i_F1cE)
LAV je očito nervozan, a OVNA očekuje poziv iz prošlosti: Ovo je DNEVNI HOROSKOP za 13. dan APRILA
![](https://www.srbijadanas.com/sites/default/files/styles/search_desktop/public/333528/profimedia-0528983901.jpg?itok=6HATctks)
"MOJI RODITELJI žive u OTVORENOM BRAKU! Otac je to predložio zbog sekretarice, ali se pokajao kad je video da mama ima više uspeha sa suprotnim polom od njega!"
![](https://www.srbijadanas.com/sites/default/files/styles/search_desktop/public/a/t/2021/03/03/profimedia-0314384415.jpg?itok=OdoVJQSx)
PROPADALE SU OD KAMENCA: Namazala SLAVINE ovom namirnicom, zablistale kao nove, a ČISTI I FILTERE
Potrebno je:
- 200 gr šećera (ja sam stavila 100)
- 200 ml. vode
- 250 gr posnog keksa
- 200 gr kikirikija
- 100 gr posne čokolade
- 100 gr ponog margarina
- vanilin šećer
- rum ekstrat ( po želji)
Preliv:
- 100 gr posne čokolade
- kockica margarina
Priprema:
U vodu naseći margarin dodati šećer, vanilin šećer i istopiti. Kikiriki ili orah malo prepeči da dobije krem boju pa samleti. Samleti keks pa izmešati..
Šećer skinuti sa vatre pa dodati kikitriki i 200 gr keksa i izmešati.
Podeliti na pola. U jedno dodati rastopljenu čokoladu a u drugu ostatak keksa i malo ruma. Uzan kalup obložiti folijom providnom pa na dno staviti svetli deo a preko čokoladni.
Izravnati i ostaviti da se malo prohladi i stegne. Istresti na tacnu ili dasku i preliti čokoladom. Staviti u frižider 2-3 sata i seći...