ИНСТАНТ ВРАЋА У ДЕТИЊСТВО: Бакин рецепт за најслађе БАЈАДЕРЕ пробудиће вам сва чула - БРЗО И ЛАКО се спремају
Прсте да полижеш
Бајадера је без сумње једна од наших најпознатијих сластица коју воле готово сви.
Најпознатија је њезина куповна варијанта, но постоји и права домаћа која је по мени далеко боља, те се с пуним правом може назвати једним од најбољих столних колачића који је савршен за најразличитије пригоде.
ЛАВ је очито нервозан, а ОВНА очекује позив из прошлости: Ово је ДНЕВНИ ХОРОСКОП за 13. дан АПРИЛА
"МОЈИ РОДИТЕЉИ живе у ОТВОРЕНОМ БРАКУ! Отац је то предложио због секретарице, али се покајао кад је видео да мама има више успеха са супротним полом од њега!"
ПРОПАДАЛЕ СУ ОД КАМЕНЦА: Намазала СЛАВИНЕ овом намирницом, заблистале као нове, а ЧИСТИ И ФИЛТЕРЕ
Потребно је:
- 200 гр шећера (ја сам ставила 100)
- 200 мл. воде
- 250 гр посног кекса
- 200 гр кикирикија
- 100 гр посне чоколаде
- 100 гр поног маргарина
- ванилин шећер
- рум екстрат ( по жељи)
Прелив:
- 100 гр посне чоколаде
- коцкица маргарина
Припрема:
У воду насећи маргарин додати шећер, ванилин шећер и истопити. Кикирики или орах мало препечи да добије крем боју па самлети. Самлети кекс па измешати..
Шећер скинути са ватре па додати кикитрики и 200 гр кекса и измешати.
Поделити на пола. У једно додати растопљену чоколаду а у другу остатак кекса и мало рума. Узан калуп обложити фолијом провидном па на дно ставити светли део а преко чоколадни.
Изравнати и оставити да се мало прохлади и стегне. Истрести на тацну или даску и прелити чоколадом. Ставити у фрижидер 2-3 сата и сећи...