MEKANA I UKUSNA: Napravite POGAČU po bakinom receptu - idealna je za svaku priliku (RECEPT/VIDEO)
Uživaćete
Danas vam iz bakine kuhinje predstavljamo recept za prelepu, ukusnu i veoma dekorativnu pogaču.
Možete je pripremati sada u vreme praznika, a pored toga što će kuća mirisati na ovo divno testo, ukućani će biti oduševljeni ukusom.
MISLITE DA JE LJUBOMORA NAJGORA STVAR? NIJE! Ove tri stvari mnogo više izluđuju vašeg partnera, a i ne slutite...
SPAS ZA RODITELJE I DECU: Pedijatar savetuje kako da smirite suv, nadražajni i iscrpljujući kašalj!
Dok se LAV premišlja, OVAN osvaja sve pred sobom: Ovo je DNEVNI HOROSKOP za 21. FEBRUAR
Potrebno je:
- 20 gr kvasca
- 1 kašičica šećera
- malo soli
- 300 ml mleka
- 2 jaja
- 1 žumance
- 50 ml maslinovog ulja
- 50 gr. maslaca
- 600-650 gr brašna
- susam
Priprema:
Mleko smlačiti , odvojiti 50 ml pa izmrviti kvasac i dodati šećer. Kad zapeni sipati u dublju činiju, dodati ostatak mleka, jaja. ulje, brašno i so i zamesiti mekše glatko testo.
Pokriti da odmara 30 minuta. Istresti na sto i podeliti na tri dela najveći, manji i najmanji. Najveći podeliti na pet delova svaki deo razviti u krug veličine tepsije 26 cm. Premazati rastopljeni maslacom i redjati jednu na drugu
Zadnja se ne maže. Staviti u pleh obložen pek papirom Proseći nožem na 8 trouglova seći do ivice ali ne sasvim . Svaki trougao prebaciti unazad stvarajući sredinu slobodnu.
Drugi deo indentično uraditi isto i staviti ga u sredinu stim što trouglovi stavljamo izmedju prethodne. U sredinu staviti lopticu od najmanjeg dela testa. Pokriti da odmori 20 minuta pa premazati žumancetom i posuti susamom.
Peći na 190 stepeni C 50 minuta da porumeni da pogača bude lagana. Pečenu pokriti krpom da se prohladi. Uživajte prava pamuk lisnata pogača mirisna fantastičnog ukusa...